Crowdsourcing made in Romania


Cred ca emigrez. Intr-un... alt oras din Romania.

Tocmai ce am citit o chestie foarte misto. Mi-ar fi placut sa fie despre Bucuresti, insa, despre orasul meu n-am citit niciodata ceva cat de cat similar.

Acest oras pune foarte mare pret pe dezvoltarea culturii


antreprenoriale, creand inclusiv un fond de investitii de 250.000 de euro pentru start-upuri (fondul Risky Business). Ofera facilitati companiilor, pentru a-si consolida pozitia de hub IT national si regional. Investeste in infrastructura – spre exemplu, de curand am vazut autobuzele de ultima generatie achizitionate si ma intrebam daca sunt in Romania. Are consiliul consultativ din care fac parte, alaturi de autoritatile locale, si clusterele ARIES Transilvania si Cluj IT; impreuna vor sa dezvolte si sa implementeze strategia smart city.

Insa, acestea sunt “vechituri”.                                                                 Acum Clujul isi face si un centru de creativitate si inovatie civica. Acest birou va prelua ideile inovatoare ale cetatenilor. Ulterior ideile vor fi analizate, iar cele mai bune vor fi puse in practica pentru

dezvoltarea (continua) a orasului. Acest proiect a aparut dupa ce primaria a primit pe pagina sa de Facebook foarte multe idei si sugestii.

Iata care sunt efectele eforturilor lor de dezvoltare continua: in prezent Clujul are cel mai redus nivel al somajului din ultimii 20 de ani si, in plus, a depasit Bucurestiul in topurile Forbes Best Cities 2016 si Cele mai bune orase pentru afaceri 2016. Felicitari, Cluj!


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea personala si / sau profesionala pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?