Mindfulness, de la scoala pentru viata


Cand am mers la scoala m-au intrebat ce vreau sa fiu cand o sa cresc mare, iar eu le-am spus ca vreau sa fiu fericit.

Atunci mi-au spus ca nu am inteles intrebarea, iar eu le-am spus ca n-au inteles viata.

Desi a trecut foarte mult timp de cand John Lennon a facut aceasta afirmatie, este cat se poate de adevarata si astazi, cu atat mai mult intr-un sistem de invatamant in care, chiar profesorii recunosc ca « scoala este un abator mental si spiritual ». Insa, din fericire exista si exceptii. Iar despre una dintre ele iti voi vorbi

Richard Joannides

in cele ce urmeaza.

In 1997 a pus bazele unei companii de turism. Pana in 2004 acea companie s-a transformat in  Sunmedair Travel Group, un holding format din patru firme si, totodata, unul dintre cei mai importanti operatori de turism din Romania.

In 2004 a vandut afacerile turistice si a devenit CEO in Romania al Vision Holdings, unul dintre cei mai importanti investitori din spectrul imobiliar autohton.

In 2010 a renuntat si la aceasta functie si, totodata, la business-ul pur comercial. Si a infiintat o fundatie. O fundatie care investeste in educatia copiilor orfani si / sau dezavantajati din punct de vedere economico-social.

In plus, in 2011 a devenit voluntar. Mai exact clovn pentru copii bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni.                                           
Iar de curand a infiintat o scoala, intentionand sa investeasca 5 milioane de euro in campusul acesteia. Insa, mult mai important
decat investitia este conceptul care sta la baza acestei scoli. Mai exact, este prima scoala din Romania unde se preda mindfulness,

punandu-se foarte mare pret pe dezvoltarea emotionala a copiilor.

OMUL care a pus bazele Verita Group, din care fac parte atat fundatia, cat si scoala, este Richard Joannides, Head of Emotional Inteligence al celor doua organizatii. Iar daca nu ai auzit de el sau de faptele sale, este pentru ca nu obisnuieste sa se laude, preferand sa-si lase actiunile sa vorbeasca in locul sau.                                   Oare exista un om mai potrivit pentru a-i invata pe copii ce inseamna cu adevarat mindfulness, dincolo de teoria din carti?     


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea personala si / sau profesionala pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?