Rezilienta ca mod de viata


Cade de 10 ori si se ridica de 20. Ea m-a invatat ca nu am voie sa renunt, oricat de dificila mi s-ar parea lupta cu viata.

Lorelai Mosnegutu

A inceput sa faca primele exercitii de scriere inca de cand avea doar 6 luni, iar la varsta de 5 ani, cand a fost inscrisa la gradinita, cunostea tot alfabetul.

Este nelipsita de la olimpiadele de biologie si geografie si a castigat 25 de trofee si 50 de diplome. In plus, pana la varsta de 11 ani a publicat 4 volume de poezii. De asemenea, canta la


orga de la varsta de 8 ani. Si, nu in ultimul rand, ia lectii de canto.

Este o performanta exceptionala, nu-i asa? Performanta sa este mai mult decat remarcabila atunci cand vorbim despre un copil caruia medicii ii dadeau sanse de supravietuire doar pentru cateva zile, deoarece, inca de la nastere a fost diagnosticata cu sindromul plurimalformativ. Insa, imediat ce a venit pe lume a demonstrat veridicitatea devizei care i-a ghidat viata, « cad de 10 ori si ma ridic de 20 ».

Si s-a ridicat, desi nu a avut-o alaturi nici macar pe cea care i-a dat viata, aceasta abandonand-o imediat ce a aflat ca s-a nascut fara maini si fara femur la ambele picioare.                                               Pe buna dreptate, Mihaela Radulescu i-a spus ca, citez "Nu ai cum sa nu cauti putin in tine dupa ce te vedem. Tu ne faci sa ne gandim la cine suntem, ce putem si ce avem. Tu esti, probabil, cea mai frumoasa dura, sensibila si memorabila lectie de viata."               Sunt convinsa ca stii deja. Vorbesc despre Lorelai Mosnegutu, castigatoarea concursului Romanii au Talent. Apropo, a participat si la Next Star, insa faptul ca nu a castigat atunci nu a descurajat-o.

Castigarea marelui premiu ii ofera sansa sa-si mai indeplineasca un vis. Acela de a urma liceul de arte. Asadar, banii vor fi utilizati

pentru a-si cumpara un apartament in Bucuresti, iar restul vor fi investiti in cariera sa muzicala. Nu in ultimul rand, dupa majorat Lorelai intentioneaza sa infiinteze o fundatie pentru copiii invalizi.

Si eu sunt printre cei careia Lorelai i-a oferit o lectie de viata inestimabila. Pot spune cu mana pe inima ca este cel mai bun exemplu de rezilienta pe care l-am intalnit pana in prezent. Si, dupa ce i-am aflat povestea, chiar nu as mai putea sa ma plang ca “viata este nedreapta”…

Ti-a placut acest articol?

Vrei sa-l trimiti prietenilor tai?

Alti cititori au apreciat si: