Am invins! Am invins???


Victorie! Am invins! Asta gandesc la unison politicienii si protestatarii. TOTI politicienii si protestatarii care au militat pentru « statul de drept ». Cine a invins cu adevarat in aceasta lupta? Politicienii! DOAR politicienii!

Desi nu s-a vorbit foarte mult despre asta, anterior OUG 13, guvernul a adoptat OUG 9, prin care au suspendat norme esentiale din legea finantelor publice, astfel incat sa se poata fura si pe credit. Superb!


Dar sa revenim in prezent, la problema arzatoare a momentului. CSM, Administratia Prezidentiala si, intr-un final, avocatul poporului au contestat la CCR OUG 13.

S-a scris mult despre faptul ca procurorul general a solicitat anularea OUG 13 in instanta de contencios administrativ (fie vorba intre noi, fara parcurgerea procedurii prealabile, astfel ca succesul

demersului era la mana guvernului – parat in acest dosar). dosar).    Insa, conform informatiilor publicate pe portalul instantelor de judecata, dosarul 920/2/2017 a fost introdus de… un consilier juridic de la Veolia si are ca obiect « pretentii+suspendare ». Ma prefac naiva si spun ca grefierul registrator a incurcat « pretentiile » cu « anularea actului administrativ » (desi stiu cat de cat cum se face calificarea obiectului cererilor si repartizarea la CAB). Dar totusi nu sunt nici chiar intr-atat de naiva incat sa nu observ ca s-a cerut suspendarea printr-o actiune de fond ce poate dura luni sau ani de zile si nu pe calea ordonantei presedintiale, asupra careia instanta se putea pronunta imediat si fara citarea partilor.

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000345422&id_inst=2

In aceste conditii, intreb:

1. De ce nu a fost modificata norma din codul penal ce reglementeaza abuzul in serviciu in termenul legal de 45 de zile de la publicarea deciziei CCR?                                                                     2. De ce nu au comunicat reprezentantii PSD si / sau ALDE acest aspect?

3. De ce nu s-a solicitat suspendarea OUG 13 pe calea ordonantei presedintiale? De ce nu au comunicat reprezentantii PSD si / sau ALDE aceasta omisiune?

4. De ce poporul roman trebuie sa se multumeasca intotdeauna cu raul cel mai mic? Presupunand ca l-ar putea identifica dupa criterii obiective si realiste…

PS: Stiai ca, in timp ce sute de mii de romani erau in strada, iubita lui Sorin Oprescu a fost numita manager la Spitalul Universitar? Oare va face doar contracte de 200.000 ron??? 


Noi subiecte de discutie despre dezvoltarea ABILitatilor pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?