199.000 de lei


Ma gandesc in cat timp pot economisi aceasta suma. Si mai ales, la faptul ca, dupa ce reusesc sa-i strang, sunt direct interesata sa-i investesc efficient. Insa… nu toti gandim la fel!

Print screen al statusului lui Eugen Berceanu

Acum 2 zile, un consilier al sectorului 1, ca replica la « nu stati la caldura, si pe voi va fura! » - unul dintre sloganurile din Piata Victoriei, spunea « ba stam la caldura si ne doare-n p**a! ». Am fi naivi sa sa credem ca este singurul care gandeste asa, indiferent de culoarea politica. El doar si-a exprimat


gandul (vorbind la plural – oare si in numele colegilor?). De altfel, chiar in ziua in care el facea aceasta afirmatie eu am demonstrat infratirea de facto a politicienilor pe acest subiect.

Oare ce vor face toti cei care gandesc precum Eugen Berceanu fara a fi si beneficiarii directi ai unei astfel de legi, daca ei sau o persoana draga lor ar avea nevoie de un medicament pe care nu si-l pot permite si care nu se gaseste in spitale si / sau nu este inclus in lista de gratuite / compensate? Spre exemplu, foarte des am ca adversari in instanta un consilier juridic de la CNAS si unul de la ANMDM. Ambii au rude apropiate care au murit de cancer, desi fac parte din sistem. Iar bugetul sanatatii are slabe sanse sa creasca proportional cu valoarea contractelor de 199.000 de lei.                   Evident ca acelasi comportament il poate avea orice functionar public care este ordonator de credite – un rector, un primar, etc., mai ales in conditiile in care, prin OUG 9 din 25 ianuarie au fost suspendate pentru un an prevederi extrem de importante din legea

finantelor publice. Astfel pot cheltui chiar si banii pe care nu ii avem (nu sunt prevazuti in bugetul anului 2017) si pe care, in mod evident, vor fi nevoiti sa-i imprumute, amanetand tara pentru foarte multi ani.    

Cat de justificat va mai fi atunci sa ne intrebam de ce nu sunt bani pentru nevoile elementare?

Vei spune ca, asa a fost si pana acum. Total de acord. Insa, daca astfel de lucruri se intamplau si atunci cand abuzul era incriminat, iti imaginezi cum va fi in absenta reglementarii?

Asadar, esti de aceeasi parere cu Eugen Berceanu?


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea personala si / sau profesionala pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?