Abatorul mental numit Romania


Iti mai amintesti de Andrei Turtoi? Tanarul licean, castigator al unei competitii organizate de NASA, a fost umilit de profesorii sai deoarece a afirmat ca « liceul este un abator mental si spiritual ».

Adevarul supara intotdeauna, nu-i asa? Oare “profesorii” care l-au umilit pe acest tanar exceptional sunt absolventii unor fabrici de diplome care nu si-au gasit locul in alta parte si care sunt incapabili sa-si obtina titularizarea? Oare directorul liceului, care trebuia sa asigure respectarea standardelor morale si legale


de catre acei “profesori”, a fost numit politic, fiind incapabil sa-si obtina postul prin concurs?

Si, mai ales, oare aceasta reprimare virulenta a libertatii de exprimare este rezultatul exclusiv al orgoliului acestor “cadre didactice”, sau reprezinta incercarea de a ascunde sub pres o realitate cat se poate de convenabila, care este exploatata la maxim? Intreb asta avand in minte si afirmatiile lui John Taylor Gatto, expert international in domeniul educatiei, care sustine ca “scolarizarea obligatorie produce oameni care sa asculte si sa urmeze comenzi ca niste roboti industriali”.                                                                   Insa, in Romania, robotizarea are loc mult timp dupa finalizarea educatiei obligatorii. Spre exemplu, “sefii” institutiilor publice (evident, numiti politic) le dicteaza angajatilor ce sa faca si, eventual, ce sa gandeasca, inclusiv in afara orelor de program. Imi vine in minte, spre exemplu, faimosul miting ce a urmat taierilor salariale din anul 2010, cand bugetarii au inceput sa danseze dansul pinguinului de suparati ce erau, in timp ce conducatorii lor urlau “pe sticla”. Si mai evidenta este implicarea preotilor in campaniile eletorale. Nici macar nu este necesar sa participi la slujbe astfel de perioade. Este suficient sa-ti amintesti schimbarea la 180 de grade

de la inceputul acestui an, in privinta fondurilor alocate bisericii. Evident, dupa vizita patriarhului la govern si sunt convinsa ca argumentele sale nu s-au bazat pe flacarile iadului in varianta biblica!

Oare exista vreo legatura intre propaganda din licee si universitati si absenteismul masiv al tinerilor la vot?        

Oare exista vreo legatura intre propaganda din institutiile publice si biserici si lipsa de reactie a parintilor si bunicilor nostri si / sau sustinerea unor abuzuri care ii lezeaza in mod direct?

Ti-a placut acest articol? 

Vrei sa-l trimiti prietenilor tai?

Alti cititori au apreciat si:


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea ca natiune pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?