mai putin insemna MAI MULT


Cum ar fi daca ai lucra doar 4 zile pe saptamana?

Crezi ca ai fi mai productiv(a)? Ai fi dispus(a) sa renunti la jobul actul in favoarea unui angajator care iti ofera un astfel de program? Eu am raspuns afirmativ la aceste intrebari. In ceea ce priveste productivitatea, ma bazez pe


« sindromul zilei dinainte de concediu », care ar deveni o stare permanenta de spirit.

WebDigital este prima companie din Romania care a redus saptamana de lucru la 4 zile, lasandu-le angajailor ziua de luni libera. De ce au facut acest lucru? Pentru a le creste productivitatea!

Stiu, pentru multi pare contraintuitiv, insa, atunci cand faci parte dintr-o industrie creativa, iar produsul tau este reprezentat de idei, odihna si buna dispozitie a angajatilor, ca premise ale creativitatii, sunt esentiale.

Va functiona? In opinia mea, succesul scontat va veni, daca aceasta masura va fi dublata de o comunicare interna autentica in privinta obiectivelor de business ale companiei. Astfel, angajatii vor fi motivati si prin gasirea raspunsului la intrebarea « de ce fac ceea ce fac? », dincolo de beneficiile personale.

Va influenta industria? Asa cum spuneam si anterior, dupa obtinerea unui anumit nivel al venitului, aspectele non- financiare devin mult mai importante in alegerea angajatorului. Asadar, pe termen scurt, cu certitudine ca WebDigital va atrage anumite talente din bransa. Daca acest trend va continua si pe termen lung, depinde de corelarea acestei masuri cu multe alte politici si, de asemenea, de adaptabilitatea concurentilor.

Crezi ca WebDigital va fi urmat si de alti angajatori (din alte industrii)?

Ti-a placut acest articol?

Vrei sa-l trimiti prietenilor tai?

Alti cititori au apreciat si:


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea personala si / sau profesionala pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?