Promovarea mediocritatii

Ce esti dispus(a) sa faci pentru visul tau? Cat de departe ai merge sau… cat de usor ai renunta?

Paula Rad

Daca te-ai fi pregatit 6 ani pentru cariera dorita, ai renunta la primul obstacol sau ai continua sa lupti pentru a te face remarcat(a)?

Te intreb aceste lucruri, in contextul in care, milioane de oameni au vorbit despre un astfel de caz. Acest lucru s-a intamplat, desi 80% dintre absolventii de studii superioare din Romania nu


lucreaza in domeniul pentru care s-au pregatit. Asadar, era departe de a fi o "stire". Ce a avut acest caz mai special? Ai ghicit, promovarea de care s-a bucurat!

Vorbesc despre o tanara care a participat la un sigur proces de selectie pentru jobul dorit, in orasul natal, desi, petru a studia, a fost dispusa sa-l paraseasca. Chiar si in aceste conditii, de dragul audientei, a fost utilizata pe post de victima a angajarilor pe pile. Cu siguranta ti-ai dat seama deja. Vorbesc despre Paula Rad, concurenta de la Romanii au talent, care, desi a absolvit Conservatorul, lucreaza ca si menajera.

Sunt perfect constienta de faptul ca, in institutiile publice (asa cum este si Opera din Cluj-Napoca), angajarile se fac pe pile. Insa, sunt la fel de constienta si de faptul ca, diplomele academice, indiferent de cantitatea si / sau calitatea lor, nu iti garanteaza succesul profesional. Cel mai relevant exemplu mi se pare cel al unui absolvent de Harvard care a murit somer.

Oare ce a oprit-o pe Paula sa aplice la alte institutii similare, in tara si / sau in strainatate? Iar daca are un talent chiar atat de remarcabil, de ce nu a trecut de preselectii la primele doua editii la care a participat? Ni s-a spus deja ca a facut o alegere gresita a stilului muzical, dar oare nu putea face o greseala si la preselectia

organizata de Opera din Cluj?

In plus, oare de ce lucreaza ca menajera, in conditiile in care, sunt disponibile multe alte joburi mult mai adecvate unui absolvent de studii superioare, indiferent de specializare? De ce nu a ales un domeniu precum vanzarile, in care ar fi contat doar abilitatile ei?

Tu cat de mult ai luptat sau esti dispus(a) sa lupti pentru a-ti indeplini visul?

Ti-a placut acest articol?      Vrei sa-l trimiti prietenilor tai?

Alti cititori au apreciat si:


In fiecare saptamana postez noi articole si / sau oportunitati care te pot ajuta sa-ti dezvolti ABILitatile. Vrei sa le primesti?