Echilibru intre performanta si dorinta


O eleva din Constanta spune intr-un mod foarte simplu ceea ce marii guru ai dezvoltarii personale reusesc sa transmita printr-o carte relativ stufoasa.

« Trebuie sa existe un echilibru intre performanta si dorinta, iar eu l-am gasit. » Asta spune Laura-Maria Dumbrava, o tanara de doar 14 ani. Trebuie sa recunosc ca m-a lasat fara replica, mai ales dupa ce am constientizat ca aceasta mostra de intelepciune nu are nimic de-a face cu teoria.

Laura-Maria a uimit intreaga lume cu talentul sau inca de cand era in clasa a VI-a. Timp de doi ani consecutiv a


castigat un concurs global organizat de NASA, dupa ce a proiectat doua statii spatiale. Probabil vei spune ca va fi un inginer foarte bun. Insa a castigat si locul III la un concurs international de eseuri organizat de UNESCO, la care au participat peste 13.000 de tineri din intreaga lume. Eseul incepea cat se poate sugestiv cu cuvintele lui Dalai Lama « totul incepe cu mine ». Inca ceva. Laura-Maria a castigat si premiul I la competitia POSTRU Energy Smart.

Trebuie sa recunosc ca m-a surprins in mod placut ce am citit despre ea, in special interviul acordat site-ului voceaconstantei.ro. Mie mi-a luat mult mai mult timp sa constientizez ceea ce ea a aflat la o varsta extrem de frageda. In plus, la mine procesul a fost exact invers. Intai am citit cartile stufoase despre care vorbeam si mai apoi le-am testat veridicitatea in practica. Insa, daca ea poate (mai ales la o asemenea varsta), eu cum as mai putea sa spun contrariul?

Care sunt planurile sale de viitor? Isi doreste sa urmeze cursurile facultatii de medicina din Bucuresti. Visul sau este sa devina medic chirurg pentru a putea ajuta oamenii.

Mi-as dori foarte mult ca peste 6 ani, atunci cand Laura-Maria va termina facultatea, Romania sa fie o tara capabila sa-i valorifice talentul. Oare vom reusi?


Noi subiecte de discutie care te pot inspira pe drumul catre succes pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?