Habemus… strategie!


Strategia Romaniei: locul 1 mondial la deficitul de talente!

Sau imbecilizarea tinerilor, pentru a putea lua locul actualilor pensionari. Depinde doar de unghiul din care privim ceea ce se desfasoara astazi sub ochii nostri.

Astazi am aflat ca guvernantii le-au cerut parerea elevilor participanti la olimpiada de limba engleza cu privire la dezicriminarea abuzului


in serviciu... inca de pe vremea cand aceasta era in stadiul de proiect. Trebuie sa recunosc ca nu m-as fi gandit la un astfel de focus grup. Insa experienta a demonstrat ca a fost eminamente ineficient. Oare pentru ca unul dintre primele lucruri invatate de un elev olimpic este necesitatea de a-si multumi profesorul, in detrimentul creativitatii sale si / sau chiar in detrimentul expunerii adevaratei sale opinii?

Chiar si mai « interesanta » este solicitarea de a redacta o informare catre partid, ce a fost adresata participantilor la olimpiada judeteana de limba romana. O informare specifica epocii comuniste, pe vremea cand acesti copii nici macar nu erau nascuti si despre care au putut afla cel mult citind romanul Morometii. Si cand te gandesti ca cea mai buna « informare » ii va asigura autorului un loc la olimpiada nationala, mai ca te intrebi daca acesta va fi singurul premiu… 

Oare astfel de evenimente l-au determinat pe un elev eminent precum Andrei Turtoi sa spuna ca, "liceul este un abator mental si spiritual"? Cand am vorbit despre mine am spus ca, pentru a putea evolua a trebuit sa uit multe dintre lucrurile invatate in cadrul educatiei formale. Eu am uitat multe, insa este din ce in ce mai evident ca acesti tineri vor trebui sa uite aproape tot. Oare vor reusi?

Poate as aprecia faptul ca este testat "spiritul civic" al tinerilor. In masura in care ne-am ocupa sa le dezvoltam (si) abilitatile necesare pe piata muncii. Totusi, nu este un secret faptul ca Romania are aproape jumatate de milion de tineri neintegrati social, in timp ce este pe locul 3 mondial la deficitul de talente si, in acest ritm, foarte curand nu va mai avea cine sa sustina dezvoltarea economica a tarii.

Evident, daca nu cumva se doreste transformarea acestor tineri in viitori asistati social sau in angajati carora li se dicteaza de catre sefi chiar si ce sa gandeasca. Ramane de vazut cine le va mai plati ajutoarele sau salariile.

Insa chiar daca nu se stie cine va mai produce, totusi... Romania are « strategie de tara » !...

Ti-a placut acest articol?     

Vrei sa-l trimiti prietenilor tai?

Alti cititori au apreciat si:


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea personala si / sau profesionala pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?