Mentalitatea de invingator


Mai bine renunt, oricum, nu am nici o sansa! Aud foarte des astfel de replici, atat in discutii formale, cat si intamplator, pe strada.

Ciprian Anton

Iar cand ma uit la persoana respectiva, chiar nu inteleg ce ii determina o astfel de opinie. Pentru ca, efectiv, are deja tot ce este necesar pentru a reusi. De fapt, aproapte tot. Ii lipseste


dorinta! In astfel de momente, inevitabil, ma gandesc ce ar spune despre acest gen de atitudine Ciprian Anton, campionul national la baschet, atletism si tenis si, in plus, primul antrenor de tenis din Romania – toate acestea… in scaun rulant. Desi pare greu de crezut, si Ciprian a avut momente cand a vrut sa renunte, mai ales dupa ce a ramas paralizat la varsta de 23 de ani, in urma unei cazaturi de la inaltime. Insa, dupa 12 ani de la tragicul accident, se poate mandri

cu performante la care, pe vremea cand era un muncitor in constructii « normal », nici macar nu se gandea.

Crezi ca, si-a dezvoltat mentalitatea de invingator la scoala? Cu siguranta da, daca te gandesti la scoala vietii, care intai iti da examenul si apoi, te invata lectia.

Dar, oare cum ar fi daca tinerii ar fi ajutati sa isi dezvolte aceasta abilitate in timpul educatiei formale? S-ar mai multumi ei cu orice job, chiar daca nu le satisface asteptarile?


Noi subiecte de discutie despre dezvoltarea ABILitatilor pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?