Paradis IT… fara IT-isti?!?


Vor reusi masurile anuntate astazi sa transforme Romania in hub-ul IT al Europei?

Ministrul comunicatiilor a promis scutirea de la plata impozitului pe salarii pentru intreg sectorul IT, respectiv si pentru programatorii cu studii medii si cei care lucreaza in cadrul firmelor de outsorcing.

Insa, este extrem de putin probabil ca aceasta masura sa fie


suficienta si, implicit, eficienta, din cel putin 2 motive:

In primul rand, suntem pe podiumul mondial al deficitului de talente, IT-ul fiind unul dintre domeniile problematice. Or, in conditiile in care, migratia este redusa in acest domeniu, 16% in

plus la salariu nu va transforma peste noapte un non-talent in talent. Si, nu s-a pomenit nimic despre masuri complementare de pregatire profesionala a tinerilor, astfel incat sa fie acoperit deficitul de talente, fie si numai in sectorul IT.             In al doilea rand, pentru ca firmele sa angajeze si mai multi IT-isti romani, au nevoie de predictibilitate, inclusiv fiscala. Or, Romania nu a excelat niciodata la acest capitol, cu atat mai putin acum, cand au fost luate foarte multe masuri menite sa adanceasca deficitul bugetar.

Care crezi ca va fi impactul acestei masuri?


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea personala si / sau profesionala pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Spirescu Iulian (Tuesday, 14 March 2017 06:29)

    Deficit de talente pentru ce ? caut un loc de muncă stabil de mai bine de aproximativ 7 ani după o experiență de muncă de peste 10 ani ...Ca să pot să-mi un în aplicare ideile personale care sunt apreciate internațional România nu prea face nimic ..iar în alte țări îți plătesc si drumul până în Noua Zelandă ca să mergi la interviu ..sau în Moldova tot pentru asta .... Știți cum este: nu nimeni nu ne vrea ..dacă nu am "mușcat" lista ... puțin schimbată melodia

  • #2

    Spirescu Iulian (Tuesday, 14 March 2017 06:32)

    ..ca să exemplific ..nu pot să editez în comentariu ...*pun , *Noua Zeelandă și să șterg *de mai bine de| ...cam așa este situația... nu avem dar vrem ..