Noi stim mai bine?!?


"Exista o rezistenta in Romania in a concedia profesori sau a-i muta in alte posturi. Trebuie sa ii concediezi pe profesorii prosti sau sa ii scoti de la clasa si sa le dai alte sarcini.

Daca Romania nu este dispusa sa isi schimbe scolile si, in mod special, nu e dispusa sa schimbe calitatea profesorilor, acest lucru se va vedea in economie. Romania nu va vedea beneficiile de care s-au bucurat, de-a lungul istoriei, economiile care si-au imbunatatit


scolile. Rata cresterii economice este strans legata de calitatea fortei de munca si asta fac scolile: pregatesc viitoarea forta de munca."

Asta spune Eric Hanushek, membru al Institutului Hoover si al Academiei Americane de Cercetare in Educatie, in conditiile in care,

Romania se afla pe podiumul mondial al deficitului de talente si se indreapta cu o viteza ametitoare catre prima pozitie.

Dar noua nu ne pasa! Noi pastram in functii profesori care nu obtin note de trecere la examenele de titularizare si repunem pe post directori care sunt incapabili sa ocupe pozitia prin concurs. Pentru ca… noi stim mai bine, nu-i asa?

Principala consecinta este ca, desi pe hartie a avut o crestere economica semnificativa, Romania este campioana Europei la nivelul de saracie, procentul celor afectati crescand continuu incepand din anul 2010. Astfel, 40,2% dintre cetateni au ajuns sa fie expusi

riscului de saracie si excluziune sociala.

Ca si cum situatia nu era suficient de grava, crestem salariul minim

si ne laudam ca, paradigma fortei de munca ieftine a luat sfarsit, desi paradigma fortei de munca bine pregatite este departe de a incepe. In consecinta, companii precum Alison Hayes aleg relocarea, lasand fara loc de munca sute de oameni. Dar... macar au scapat de asupritori si nu mai sunt mana de lucru ieftina. Si-au recapatat demnitatea de asistati social. Pentru ca… noi stim mai bine, nu-i asa?

Ti-a placut acest articol?   

Vrei sa-l trimiti prietenilor tai?

Alti cititori au apreciat si:


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea ca natiune pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?