Perseverenta invinge « destinul »


Un exemplu extraordinar de vointa si perseverenta.

Bogdan Sestac

Bogdan a facut studiile primare si gimnaziale la scoala din comuna natala Vama, judetul Suceava. Inca din acea perioada si-a descoperit pasiunea pentru limba franceza.


Ulterior a fost admis la Colegiul National Dragos Voda din Campulung Moldovenesc, pe care l-a absolvit cu media 10, fiind sef de promotie. In plus, in toti anii de liceu Bogdan a fost olimpic national la limba franceza, participand totodata si la foarte multe concursuri si schimburi culturale internationale pe tema studierii limbii si literaturii franceze. Performanta sa este cu atat mai remarcabila cu cat provine dintr-o familie cu posibilitati financiare limitate si, din acest motiv, pe toata perioada liceului a fost nevoit sa faca naveta. Conform declaratiilor sale pentru adevarul.ro, un rol determinat in evolutia sa l-a avut profesoara de limba franceza, Annemarie Penteleiciuc, care i-a fost si mentor, implicandu-se inclusiv in strangerea banilor necesari pentru deplasarile in strainatate.

Ca urmare a performantelor sale la olimpiade, Bogdan a fost admis fara examen la Facultatea de Stiinte Politice in limba franceza din cadrul Universitatii Bucuresti. Si in perioada studentiei si-a continuat activitatile extracurriculare, fiind timp de 3 ani consecutiv bursier al Fundatiei Konrad Adenauer. Conform declaratiilor sale, pe langa tot ce a invatat in materie de cetatenie activa, banii primiti ca bursa (100 de euro lunar) l-au ajutat sa-si permita traiul in Bucuresti. De asemenea, pe perioada facultatii a participat si la un stagiu Erasmus la Universitatea Catolica din Leuven, Belgia.

Dupa absolvirea facultatii s-a inscris la un program de master din cadrul ASE, iar pentru cel de-al doilea an de studii Bogdan a beneficiat de o bursa oferita de Comisia Europeana. Astfel a ajuns sa studieze la Ecole


de Management din cadrul Universitatii din Strasbourg. Pe durata acestui an petrecut in Franta Bogdan a efectuat un stagiu de 3 luni la Parlamentul European si, de asemenea, un internship in cadrul Societe Generale. In plus, a castigat si competitia organizata de facultate pentru cel mai bun plan de afaceri si, impreuna cu ceilalti patru coechipieri, au ales sa doneze premiul de 700 de euro unui orfelinat din Germania. Insa cea mai buna dovada a faptului ca a profitat la maxim de aceasta oportunitate este faptul ca Bogdan a fost sef de promotie al Universitatii din Strasbourg, la aceasta performanta contribuind atat notele, cat si evaluarea activitatii sale din timpul stagiului efectuat la Societe Generale.

In prezent Bogdan lucreaza in Bucuresti ca HR Business Partner la BRD Societe Generale. Ca si planuri de viitor isi doreste sa devina trainer acreditat. Insa nu a renuntat la visul sau din studentie, acela de a-si construi o cariera in diplomatia europeana.                                          Mi-a placut foarte mult filosofia de viata a lui


Bogdan. El spune urmatorul lucru: « mereu am considerat ca nu sunt in competitie cu nimeni, doar cu mine insumi si ca trebuie sa profit cat mai mult de oportunitatile vietii pentru a ma dezvolta ». Chiar face acest lucru, profitand la maxim de toate oportunitatile finantate din fonduri comunitare, de la schimburile interculturale

din liceu, bursa Erasmus din facultate, stagiul la Parlamentul European si bursa pentru studiile masterale la Universitatea din Strasbourg, precum si de multe alte oportunitati oferite de alte organizatii.

Vestea cea mai buna este ca toate aceste oportunitati sunt disponibile pentru orice tanar care este pregatit si dornic sa profite de ele. De aceea am convingerea ca Bogdan Sestac este un exemplu pentru fiecare dintre noi. Noi cei care suntem in permanenta cautare de oportunitati pentru a ne autodepasi.


Noi subiecte de discutie care te pot inspira pe drumul catre succes pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?