Oportunitatea dezastrului


Ceea ce azi numesti o « problema insurmontabila » este, de fapt, o provocare ce contine samburele unei oportunitati mult mai mari.

Johanna Nordblad

Da, este adevarat! Poate ca azi nu poti constientiza acest lucru. Insa, imediat ce vei depasi etapa de panica, cu care ne confruntam fiecare dintre noi atunci cand avem o problema grava, daca iti vei tine ochii larg deschisi (si la propriu si


figurat), oportunitatea nu va intarzia sa apara.

In urma cu cateva zile am scris despre povestea lui Ciprian Anton, tanarul muncitor in constructii care, in urma unei cazaturi de la inaltime, a ajuns in scaunul rulant, iar dupa acest tragic accident, a devenit campion national la baschet, atletism si tenis si, de asemenea, primul antrenor de tenis din Romania in scaun rulant.

Astazi, vreau sa iti impartasesc o alta poveste care m-a inspirat, facandu-ma sa privesc altfel « problemele ».

Johanna Nordblad era art director si avea o cariera promitatoare ce ii oferea viata pe care si-o dorea. Pana intr-o zi, cand a avut un accident cu bicicleta, in urma caruia era sa isi piarda piciorul. Si, conform zicalei « o nenorocire nu vine niciodata singura », perioada extrem de lunga de spitalizare a determinat si pierderea job-ului. Pentru marea majoritate a oamenilor, acesta ar fi fost « finalul », nu-i asa? Insa, un medic i-a recomandat Johannei terapia cu gheata, ca fiind singura sansa sa-si salveze piciorul.

Multi dintre noi, cel mai probabil, s-ar fi gandit la riscul de a deceda din cauza hipotermiei. Insa, Johanna nu a ezitat.

In prezent, detine recordul mondial, fiind prima femeie care a inotat tinandu-si respiratia 50 de metri in oceanul Arctic, purtand doar costum de baie. Si, pe langa faptul ca, este cel mai cunoscut scufundator in ape inghetate, detine propriul business de succes in domeniul designului de produs.


Noi subiecte de discutie despre dezvoltarea ABILitatilor pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?