Oare?!?


O mama « insuportabila » iti creaza premisele pentru succes!

Asa sustin cercetatorii din cadrul Universitatii Essex. In urma unui studiu, ei au concluzionat ca fetele educate de mame severe ajung mult mai des la universitati prestigioase, iar ulterior


absolvirii, au salarii mult mai mari decat cele crescute de mame permisive.

Mamele severe poate sunt sau nu majoritare. Insa, chiar si in lipsa lor, la acest capitol, ne putem mandri ca suntem « in grafic ». Spre exemplu, dupa ce a fost condamnata pentru ca a batut o eleva, o invatatoare isi vede in continuare de treaba la catedra. Este vorba despre o invatatoare din satul Scortaru Vechi, care a batut o eleva pe motiv ca i-ar fi furat un parfum si care, pentru aceasta fapta, a fost condamnata de Judecatoria Braila la... o amenda penala de 1500 de lei. Ma surprinde totusi faptul ca, judecatorul nu a obligat-o pe eleva respectiva sa-i multumeasca public invatatoarei pentru "educatia" care ii va asigura "succesul". 

Insa, chiar si in absenta unei obligatii impuse de judecator, este « evident » ca, eleva respectiva trebuie sa-i ramana indatorata statului pentru « educatia » primita, care, cel mai probabil, compensa lipsa unei mame severe. Spre binele sau, cum altfel?!

Poate ca, daca vom avea mame severe si / sau invatatoare batause, se va compensa ineficienta sistemului de invatamant, iar Romania nu va mai fi pe locul 3 mondial la deficitul de talente. Oare?!?

Ti-a placut acest articolo? 

Vrei sa-l trimiti prietenilor tai?

Alti cititori au apreciat si:


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea personala si / sau profesionala pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?