Raluca, geniul de la Berkley


Softurile sale sunt utilizate de cele mai mari companii inca de cand avea 28 de ani. In mod firesc, dupa aceasta performanta, a primit oferte de la cele mai prestigioase universitati din SUA.

Raluca Ada Popa

La 12 ani, a primit cadou un calculator construit de tatal electrician si programat de mama sa, inginer informatician. Astfel, a inceput ascensiunea Ralucai Ada Popa, geniul informaticii, care astazi pregateste


viitoarele talente ale IT-ului mondial.

Dupa terminarea liceului Gheorghe Lazar din Sibiu, Raluca a plecat sa studieze in SUA, la universitatea Caltech. Dupa primul an, a primit o bursa de la MIT, universitate la care a fost studenta, masterand si unde a obtinut si doctoratul in securitate informatica.

Proiectul sau a castigat premiul Sprowls pentru cea mai buna teza

de doctorat din domeniul informaticii de la MIT si, mai mult decat atat, softul CryptDB este utilizat de companii precum Google, SAP si Lincoln Labs.Mylar, un alt soft creat de ea, cripteaza informatiile mai bine decat orice alt program existent pe piata. Pe baza acestui soft, Raluca intentioneaza sa lanseze primul proiect antreprenorial, alaturi de parteneri americani.

Dupa ce a primit oferte de la MIT, Standford, Berkley, Harvard si Princeton, in prezent, Raluca preda la Berkely, in Sillicon Valey, inima IT-ului mondial.


Noi subiecte de discutie care te pot inspira pe drumul catre succes pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?