Mor oameni, iar noi... ne facem ca facem!?!


Furnizorii de servicii medicale isi bat joc de pacienti, iar autoritatile pun batista pe tambal. In domeniul oncologiei am trait aceste abuzuri, iar acum traiesc continuarea « fireasca ».

Poate ai o ruda, cunostinta sau un prieten care are sau a avut nevoie de radioterapie. Asadar, stii ca, in spitalele publice, aparatura lasa mult de dorit sau, in cazurile fericite cand aceasta este noua, lista de asteptare


este foarte lunga. (Stiu, lista de asteptare este lunga si la spitalele cu aparatura veche, pentru ca, din pacate, marea majoritate a pacientilor nu au foarte multe optiuni.)

Putini sunt cei care stiu ca pot face radioterapie si la clinicile private care au contract cu casele de asigurari. Insa, si mai putini sunt cei care isi pot permite sa plateasca banii pe care aceste clinici ii pretind in mod ilegal de la pacienti.

Iti pot da exemplul tatalui meu, caruia i-a fost recomandata radioterapia paleativa. Am ales o clinica privata care pretindea ca are cel mai bun aparat (in ianuarie 2015) si am platit suma de 4.500 de lei pentru 10 sedinte, desi aveam bilet de trimitere, iar clinica respectiva avea contract cu CASMB.

Ghinionul a facut ca, in februarie 2016, tatal meu sa fie omorat in spitalul Elias. Una dintre consecintele faptului ca autoritatile se straduiesc din rasputeri sa ascunda rezultatul analizei de intoxicatie cu mercur si, implicit, infractiunea de omor, a fost si determinarea mea sa solicit restituirea unor sume pe care, conform legii, nu ar fi trebuit sa le platim.

Astfel, in luna martie 2016 am adresat solicitari de restituire a acestor bani Guvernului, CNAS si CASMB. Asa am aflat ca, pentru acelasi serviciu, CASMB a decontat 4.000 de lei.

In luna mai 2016 am introdus cererea in instanta. Coincidenta sau nu, in luna iunie, presa scria despre un proiect de act normativ prin care furnizorii ce solicita bani si de la pacienti, sa fie sanctionati, inclusiv cu rezilierea contractului.

https://www.news.ro/social/incasarea-de-bani-de-la-pacienti-pentru-radioterapie-si-dializa-sanctionata-de-la-sume-retinute-din-servicii-pana-la-rezilierea-contractului-proiect-1922400011002016060815500393

http://www.ziare.com/social/spital/iei-bani-de-la-pacienti-pentru-radioterapie-si-dializa-ramai-fara-contract-si-farmaciile-sunt-vizate-1425179

DAR, tot coincidenta, judecatorul Gaina Ionut Cristian a solicitat o taxa de timbru de 7 ori (!!!) mai mare decat cea legala. In tandem cu judecatorul Petrovici Cristina, care a respins cererea de reexaminare, judecatorul Gaina a anulat cererea mea ca netimbrata. Asa s-au linistit si autoritatile si au uitat de sanctiuni.                          SOC! In octombrie 2016, cand toata lumea uitase, am introdus o noua cerere in instanta si... le-am stricat feng shui-ul.

CASMB a sustinut ca furnizorul este cel care trebuie sa restituie banii si, implicit, a fost introdus in cauza, insa, acesta a refuzat sa primeasca citatiile. Asta se intampla in februarie 2017, cand, tot « intamplator », patronii clinicilor private cereau schimbarea contractului cadru, ca sa poata incasa bani si de la pacienti in mod legal.

http://stiri.tvr.ro/patronii-clinicilor-si-laboratoarelor-private-vor-sa-incaseze-si-mai-multi-bani-de-pacienti--chiar-daca-au-bilet-de-trimitere_814542.html

Luna trecuta, patronii de clinici se lamentau ca, CNAS le cere sa restituie banii.

http://www.palmed-patronat.ro/furnizorii-de-servicii-medicale-somati-sa-dea-banii-inapoi-pentru-servicii-prestate-intre-2013-si-2015.html

DAR, acum 2 zile, judecatorul Patrascu Horatiu a declinat dosarul in mod nelegal la Judecatoria Sectorului 1.       

Sa fie... coincidenta? 

Sa ridice mana sus cine crede ca, astfel s-a dorit punerea batistei pe tambal in mod definitiv! (Ma adresez in principal cunoscatorilor sistemului judiciar.)

Ce conteaza ca astfel mor oameni, asteptand sa le vina randul la tratament, nu-i asa? Doar nu degeaba inteligenta populara ne-a furnizat celebra zicala « cainii latra, ursul merge »...    

Ti-a placut acest articol?

Vrei sa-l trimiti prietenilor tai?

Alti cititori au apreciat si:


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea personala si / sau profesionala pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?