Viata ca o vacanta


Imi plac foarte mult oamenii care au puterea sa isi urmeze visul si sa fie ei insisi, indiferent ce inseamna acest lucru si, mai ales, ce consecinte ar putea genera.

Simona-Elena Stanescu si Aex Vrinceanu

Sunt multe exemple de astfel de oameni, unele de succes (in acceptiunea clasica a cuvantului), altele care s-au incheiat fara recompensa dorita initial. Unul dintre ele, povestea


Anei, care a renuntat la jobul corporatist pentru a-si lansa propria cofetarie, am citit-o chiar azi. Cu putin timp in urma, am scris despre Horatiu Domnuta, antrenorul de genii care a renuntat la cariera didactica in favoarea reciclarii gunoaielor, astfel reusind sa-si asigure standardul de viata dorit. Nu in ultimul rand, am scris si voi mai scrie despre foarte multi tineri exceptionali, care si-au implinit visul cu foarte multa determinare si munca asidua.

Insa, sunt foarte putini oameni care au curajul sa isi abandoneze cariera in favoarea hobby-ului, mai ales in conditiile in care, cel putin la prima vedere, acesta necesita (multi?) bani si sunt sanse minine sa poata fi monetizat.

Tocmai de aceea, Simona-Elena Stanescu si Alex Vrinceanu chiar m-au pus pe ganduri. Pana de curand, erau corporatisti « cu acte in regula » si cariere in ascensiune – ea brand manager al televiziunii UTV, iar el media researcher la Zenith Media. Insa, in februarie 2016 au decis sa-si dea demisia si au plecat intr-o calatorie de... 9 luni prin Asia. Sunt convinsa ca, in acel moment, au avut de infruntat foarte multe prejudecati ale celor apropiati si, mai ales, propriile temeri. Cea mai buna dovada este ca, din cauza timpului prea lung de gandire, au ratat oferta care a produs « scanteia » si, astfel, au fost nevoiti sa cumpere biletele doar dus. Insa, asa a inceput

aventura vietii lor!

Astazi sunt « full time digital nomads » cum le place sa se numeasca si fondatorii blogului de calatorii lipa-lipa.ro. Si, cel mai important, sunt oameni liberi si fericiti, care fac exact ceea ce isi doresc. 

Felicitari Simona & Alex pentru ca ati ales sa fiti voi insiva! Cu siguranta, sunteti un exemplu (unul dintre cele mai bune si, evident, demn de urmat!) pentru mine, o « conventionala » care inca isi mai ocupa timpul cu lucruri care nu o reprezinta in totalitate!


Noi subiecte de discutie care te pot inspira pe drumul catre succes pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?