Ambasadoarea excelentei romanesti


Oana este cel mai bun ambasador pe care il poate avea Romania la Luxemburg.

Oana Picincu

Este originara dintr-un sat din judetul Vaslui. In pofida saraciei, parintii sai si-au dorit sa-i asigure o educatie cat mai buna, astfel ca Oana a ajuns sa studieze la Colegiul National


Costache Negruzzi din Iasi. Insa, pe cand avea doar 12 ani si era in clasa a VI-a, parintii au decis sa se mute definitiv in Spania, Oana fiind nevoita sa invete foarte repede limbile spaniola si engleza si, mai ales, sa se adapteze noii culturi.

In pofida dificultatilor, a terminat liceul in Spania ca sefa de promotie. Ulterior, datorita rezultatelor obtinute, a fost admisa la un program special de studii academice, la universitatile din Valencia si Nantes, obtinand o diploma dubla in economie. In timpul facultatii a avut diverse joburi, precum baby sitter, vanzator de inghetata, etc.

In anul IV de facultate a facut un stagiu de 6 luni la Comisia

Europeana, la Directia Generala Concurenta. Ulterior, dupa finalizarea studiilor, a facut un stagiu la Banca Centrala Europeana in departamentul de operatiuni de politica monetara, Dupa finalizarea acestui stagiu, a fost angajata ca si analist in cadrul bancii, functie pe care a detinut-o timp de 2 ani.

In prezent, Oana Picincu lucreaza la Mecanismul European de Stabilitate in Luxemburg, fiind un extraordinar reprezentant al Romaniei in lumea finantelor comunitare.


Noi subiecte de discutie care te pot inspira pe drumul catre succes pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?