Vis de campion


Desi are doar 9 ani, Ionut este multiplu campion national si, mai ales, un erou care duce o batalie mult prea grea pentru varsta lui.

Ionut Firanta

In casa saracacioasa din comuna Brezoaiele, Ionut are un perete plin cu diplome si medalii. Inca de la varsta de 6 ani, este campion national la kempo si sambo (arte martiale, conform


Google), performanta pe care, de atunci, a repetat-o in fiecare an. In plus, are rezultate foarte bune si la scoala, fiind foarte iubit de profesorii sai.

Cand auzi despre o astfel de performanta, te gandesti ca i se asigura conditii foarte bune pentru studiu si antrenament. Insa, din pacate, realitatea este cu totul alta. Ionut a fost parasit de mama, si, in prezent, este crescut doar de tatal bolnav, care munceste cu ziua la oamenii din localitate. Un alt motiv de tristete pentru Ionut este si faptul ca sora sa surdo-muta este internata intr-un centru special din Bucuresti, iar lipsa banilor ii impiedica sa o viziteze mai des. Insa, nimic din toate acestea nu au reusit sa-l opreasca pe Ionut.

Spre deosebire de foarte multi copii de varsta sa, Ionut nu are telefon sau tableta si nici macar nu viseaza la asa ceva. De participari la competitii internationale nici nu poate fi vorba si, fiind

un copil foarte modest si sensibil, nu-si exprima aceasta dorinta pentru a nu-l intrista si mai mult pe tatal sau.

Atunci cand este intrebat care este visul sau, Ionut raspunde timd... « o baie ».

Alaturi de familia Pandele, Ionut este al doilea caz care m-a determinat sa creez comunitatea Licitatii & loterii pentru educatie si sa ma gandesc din ce in ce mai serios la un proiect de sustinere a acestor eroi tacuti. Daca vrei sa ne ajuti, alatura-te comunitatii sau fii cel / cea care spune mai departe povestea lui Ionut.


Noi subiecte de discutie care te pot inspira pe drumul catre succes pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?