ReConnect-are la succes


Tocmai ce-am aflat despre un program foarte interesant dedicat celor care vor sa-si reia viata profesionala.

De curand Vodafone a lansat la nivel global programul ReConnect, prin care va recruta peste 1.000 de angajati in urmatorii 3 ani, dintre care 50% pentru pozitii manageriale. Asta-i stirea « normala ». Stirea cu adevarat interesanta este ca, acest program se adreseaza persoanelor care au avut o pauza profesionala lunga.


Fiind o treaba corporatista, are la baza si un studiu. Iar studiul facut de KPMG a aratat ca, la nivel global exista 96 de milioane de femei aflate intr-o pauza profesionala, iar 55 de milioane dintre ele au ocupat pozitii manageriale de nivel mediu si superior. Ca si rezultat, studiul estimeaza o valoare adaugata de 151 de miliarde de lire sterline anual.

Cu certitudine, exemplul Vodafone va fi urmat foarte curand de multe alte companii, avand in vedere ca deficitul de talente este in crestere la nivel global, iar acesta este un rezervor imens de competenta.

Poate ca, dupa 2 ani de stat acasa, o mamica nu mai este la zi cu IFRS-ul (zic « poate » pentru ca foarte multe isi gasesc timp sa ramana la curent cu modificarile). Insa, cu siguranta, in orice companie sunt putini angajati mai... multitasking decat ea. Putini au o atentie mai mare la detalii. Putini se pricep la fel de bine sa-si tina « clientul » fericit. Si lista ar putea continua.                                      
Aparent, in Romania acest program este inutil. Legea reglementeaza foarte bine concediul de maternitate. Asa este. Insa... nimic nu impiedica angajatorul sa-i gaseasca nod in papura unei mamici reantoarse la job chiar din prima luna, deoarece persoana care a inlocuit-o este la curent cu mersul curent al companiei. Sau pentru ca nu are copii si poate sta mult peste program. Din nou, lista este foarte lunga. Din pacate, se intampla destul de frecvent in practica. De cele mai multe ori, lasa doar un foarte puternic gust amar.

Putinele cazuri care isi fac curaj sa apeleze la sistemul judiciar pot constata ca, din pacate, dreptatea nu este intotdeauna sinonima cu « justitia », mai ales daca se lupta cu o corporatie.

Insa, acum are cine sa le valorifice abilitatile. Felicitari pentru initiativa, Vodafone! Pe langa resursele pe care le veti atrage, acest program va fi un puternic factor motivational si pentru angajatele existente. Sunt convinsa ca rezultatele financiare nu vor intarzia sa apara!


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea personala si / sau profesionala pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?