Angelica, ambasadorul Chinei


Cel mai bun exemplu de « om care aduce ploaia ». La doar 27 de ani conduce un fond de investitii anglo-chinez de 500 de milioane de dolari.

Angelica Anton

La 18 ani a castigat o competitie organizata de NASA ca urmare a proiectarii unei statii spatiale. (Intre timp a devenit o traditie castigarea acestei competitii de


de catre tinerii romani, Laura-Maria Dumbrava obtinand marele premiu timp de 2 ani consecutiv.)

In 2008 a primit o bursa la Universitatea din Birmingham, unde a studiat management si comunicare. In timpul facultatii a fost fascinata de cultura chineza, studiind tot ce avea la dispozitie despre mediul de afaceri din aceasta tara.

Imediat dupa absolvire a plecat in China, unde a obtinut un internship la China Economic Review. Desi a scris foarte mult despre guvernul chinez, faptul ca nu a reusit sa obtina nici un interviu cu vreun oficial al acestei institutii i-a trezit curiozitatea, determinand-o sa-si doreasca sa lucreze acolo pentru a intelege lucrurile din interior.

Si a reusit! A obtinut un job de consultant investitional, ajutand companiile straine sa intre pe piata chineza. In momentul in care Universitatea Oxford i-a oferit o bursa masterala pentru a aprofunda cultura chineza, a fost incurajata de oficialii guvernamentali sa accepte, primind asigurari ca usa va ramane intotdeauna deschisa pentru ea.

Insa, odata ajunsa la Oxford, planurile sale s-au schimbat. A devenit vicepresedintele Oxford Entrepreneurs, astfel intrand in contact cu lumea capitalului de risc. Inca de pe vremea cand era membra a asociatiei a primit o oferta de job de la compania QVentures, pe care a si acceptat-o.                                     
Insa, in timpul unei vizite in Marea Britanie, ministrul chinez al comertului i-a propus sa participe activ la consolidarea relatiilor anglo-chineze, oferindu-i sprijin guvernamental. Astfel, in 2015 a luat nastere SILK Ventures.

Prin acceleratorul lansat, au ajutat 15 companii sa patrunda pe piata chineza. Ca urmare a rezultatelor obtinute, la finalul anului trecut compania a strans propriul fond de investitii de 500 de milioane de dolari, din care 50% reprezentand fonduri de la guvernul chinez.

In prezent, compania condusa de Angelica Anton are birouri in Londra, Beijing, Scenzen si Silicon Valley, avand ca obiectiv ajutarea companiilor europene si americane din domeniul IT sa patrunda cu succes pe piata chineza.


Noi subiecte de discutie care te pot inspira pe drumul catre succes pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?