Self-made man


Am cunoscut un om exceptional, care a avut un impact semnificativ asupra mea. De fiecare data cand am tendinta sa ma plang de ceva, povestea sa imi reaminteste faptul ca nu exista “nu pot”.

Visinel Balan

Duminica seara s-a incheiat o experienta cel putin interesanta, in principal ca urmare a oportunitatii de a cunoaste oameni deosebiti - scoala de vara organizata de CNMR. Pe drumul de intoarcere mi-a


revenit in minte povestea unui coleg care a participat la editia din 2016 si am decis sa o impartasesc, avand convingerea ca poate inspira multi alti oameni.

A fost cel de-al 13-lea copil al unei familii sarace din Bacau. Deoarece a fost abandonat de cand avea doua luni, a crescut prin orfelinate, reantalnindu-si parintii si fratii absolut intamplator la varsta de 11 ani.

Desi destinul i-a fost cat se poate de potrivnic, si-a dorit sa isi depaseasca conditia. Este licentiat in drept si teatru si a urmat un master in psihologie. In plus, desi nu avea pile, a lucrat ca si coordonator de proiect la Ministerul Tineretului si Sportului, ca profesor de teatru la o scoala de copii supradotati si in calitate de consultant pentru Saatchi & Saatchi.

Din banii stransi a reusit sa plateasca avansul si sa-si cumpere un apartament si o masina.

Insa, mandria sa cea mai mare este asociatia Desenam viitorul tau, care se ocupa de copiii institutionalizati.                                           
Povestea sa a facut inconjurul lumii dupa publicarea unui articol in The Guardian.

Pare incredibil? Cu siguranta asa este! Insa cele mai importante capitole ale povestii sale inca asteapta sa fie scrise.

Vara trecuta, dupa scoala de vara, fara a avea resursele contracandidatilor sai, a reusit sa stranga cele 100.000 de semnaturi care i-au permis sa candideze la alegerile parlamentare (ma mandresc cu faptul ca una dintre ele a fost a mea). A candidat independent, dorindu-si sa ajute copiii institutionalizati.

Asa cum se descrie chiar el, Visinel Balan este « exemplul cel mai bun de self-made man ». Eu as adauga si faptul ca este un om care infrunta viata cu zambetul pe buze, convins fiind ca este CEO-ul propriului destin. Si, mai ales, este un OM care isi dedica cea mai mare parte a resurselor sale ajutorarii celor care vor sa-si depaseasca statutul de « copil pierdut pentru societate ».

Care crezi ca sunt ABILitatile unui self-made man?

Ti-a placut acest articol?

Vrei sa-l trimiti prietenilor tai?

Alti cititori au apreciat si:


Noi subiecte de discutie despre dezvoltarea ABILitatilor pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?