Pasiune pentru munca la 99 de ani


Ai auzit vreodata zicala « fa ceea ce-ti place si nu vei munci nici macar o zi din viata ta » ? Pentru mine, Stefan Gros este dovada vie a veridicitatii acestei afirmatii.

Stefan Gros

Stefan Gros a urmat doar primele patru clase primare si a muncit de mic, fiind nascut intr-o familie care traia exclusiv din cresterea animalelor. Singura perioada in care a stat departe de mioarele sale a fost


pe durata celui de-al doilea razboi mondial, cand a fost in armata.

Desi a muncit intreaga sa viata, atunci cand a implinit 90 de ani si-a dorit sa lucreze cu carte de munca. Si... a reusit! El l-a convins pe omul de afaceri Emil Parau sa-l angajeze cioban la turma sa de peste 2.000 de oi, munca pentru care ii plateste 1.000 de lei lunar.

Insa, dupa 5 ani de munca patronul sau l-a concediat, motivand ca, la 96 de ani, nu mai este in putere sa stea cu oile la stana peste iarna. Atunci i-a uimit si pe functionari, cand s-a dus sa solicite ajutorul de somaj si, pentru putin timp, si-a insusit statutul de somer. Insa baciul Stefan nu a putut sta mult timp departe de mioarele sale si i-a solicitat fostului patron sa-l reangajeze, lucru care s-a si intamplat.

In prezent, la varsta de 99 de ani, Stefan Gros este cel mai varsnic angajat din Romania. Insa, nici prin gand nu-i trece sa fie un « pensionar obisnuit », desi are doua pensii, una de agricultor si una de veteran. In fiecare an asteapta cu bucurie primavara, perioada cu cea mai intensa activitate la stana.                                  
Ce spune badea Stefan despre viata si jobul sau? Intr-un interviu acordat Mediafax, afirma ca, "Dupa parerea mea, numai de dragul oilor mi-a lungit Dumnezeu anii de viata. Nu ma simt deloc batran. La deal e mai greu, dar pe camp ma tin cu tinerii si nu ma depasesc.

Mie mi-a placut ciobania. Am incercat eu si cu somajul si cu statul acasa, dar nu-i de mine. Am lasat somajul si am venit la munca".
Mai ai vreun dubiu cu privire la cat de important este sa-ti placa ceea ce faci si, mai ales, cu privire la implinirea personala pe ti-o poate aduce acest lucru? Mie mi le-a spulberat pe toate baciul Stefan. De altfel, asa se explica si de ce oameni foarte bogati, care nu ar mai avea nevoie sa lucreze nici macar o ora, muncesc foarte mult si se implica activ in tot ceea ce tine de afacerea lor.


Noi subiecte de discutie care te pot inspira pe drumul catre succes pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?