Destin de campioana


A obtinut 42 de medalii, majoritatea de aur si a fost campioana nationala absoluta timp de 10 ani.

Liliana Petrisor

Acesta este palmaresul celei mai titrate jucatoare de biliard a Romaniei. Insa povestea sa de succes s-a intrerupt brusc in anul 2012. Tocmai devenise campioana balcanica cand a aflat ca, clubul de biliard unde


locuia si preda mai multor grupe de elevi urma sa fie demolat de Primaria Sectorului 4. Si, cum o nenorocire nu vine niciodata singura, la foarte scurt timp Liliana a aflat si ca este infectata cu o boala incurabila. Insa… nu a fost de ajuns. La aflarea acestui diagnostic cumplit, tatal sau a facut un infarct care i-a fost fatal.

In fata acestui sir de nenorociri, Liliana a decis sa-si puna capat zilelor si s-a aruncat de pe clubul de biliard cu doar cateva zile inainte de data stabilita pentru demolare. Dar viata i-a mai dat o sansa. A supravietuit, desi si-a rupt ambele picioare in

Liliana Petrisor

mai multe locuri, de la genunchi pana la glezne

Ca urmare a miracolului ce a facut posibila supravietuirea sa, Liliana a decis sa-si mai dea si ea o sansa. A lasat in urma perioada in care facea spectacol la masa de biliard si, in pofida dificultatilor locomotorii, s-a angajat intr-o piata publica, unde cara fructe si legume. Insa nenorocirile din viata sa erau departe de a se fi incheiat. La scurt timp s-a imbolnavit de tuberculoza si, in plus, casa in care locuia a fost retrocedata.

A urmat o lunga perioada de agonie pe care a petrecut-o in spitale, iar in final a ajuns in strada.   In tot acest timp singurul care i-a fost alaturi a fost Valentin Atomulesei, fostul sau profesor de biliard.

In octombrie 2015 povestea sa a fost prezentata de Libertatea. Atunci spunea ca singura sa dorinta ar fi sa mai joace biliard.


Si... viata sa s-a schimbat. Din nou! A fost internata la Centrul Social Sfantul Lazar mai bine de un an, astfel ca starea sa de sanatate s-a

ameliorat substantial. In prezent a ajuns din nou la masa de biliard, impreuna cu fostii sai elevi.

Aceasta este povestea Lilianei Petrisor, cea care a demonstrat ca merita titlul de campioana si dupa ce a depasit lungul sir de incercari la care a supus-o viata.

Exemplul sau m-a facut sa inteleg ca, indiferent de greutatile pe care le intampinam, daca avem taria de a merge inainte, luminita de la capatul tunelului va aparea la un moment dat.


Noi subiecte de discutie care te pot inspira pe drumul catre succes pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?