Magia pasiunii


Magia pasiunii a transformat un inginer programator intr-un lider al pacii la nivel mondial.

Chade-Meng Tan

Chade-Meng Tan si-a inceput cariera in Singapore, unde a lucrat timp de 5 ani ca inginer programator la Kent Ridge Digital Laboratories. In anul 2000 si-a parasit tara natala si primul angajator pentru a se alatura companiei nou infiintate


Google, unde a fost angajatul cu numarul 107, avand titulatura “Jolly Good Fellow”.

Timp de 8 ani a fost un inginer programator cat se poate obisnuit, contribuind la dezvoltarea celor mai cunoscute servicii ale companiei. Insa, la finalul anului 2008 s-a hotarat sa puna in practica, chiar in cadrul companiei, principalul sau hobby. Si a inceput sa… tina traininguri. A dezvoltat un program numit Mindfulness-Based Stress Reduction, prin care ii ajuta pe colegii sai sa reduca nivelul de stres si sa devina mai fericiti.

Aceste traininguri s-au bucurat de foarte mult succes, iar Cheng a publicat si o carte care a ajuns best seller international – Search Inside Yourself. De asemenea, a tinut discursuri la Natiunile Unite si la Casa Alba, ajungand sa fie vizitat la sediul Google de personalitati

Chade-Meng Tan

precum Jimmy Carter sau Al Gore. In acea perioada declara ca “Secretul succesului meu la Google este ca fac mereu ce este bine pentru Google si pentru lume. Apoi stau si astept sa ma concedieze. Daca nu ma concediaza inseamna ca am facut ce era corect. Daca ma concediaza, inseamna ca oricum lucram in compania nepotrivita. Asa ca indiferent ce se intampla, eu ies in castig.” 

In anul 2013 a fost numit Head of Personal Growth, avand ca principala insarcinare “sa faca mintile fericite, sa deschida sufletele si sa creeze pace in lume”. Si, tot in acelasi an a infiintat si Search Inside Yourself Leadership Institute.

Doi ani mai tarziu, in octombrie 2015 si-a dat demisia de la Google pentru a se putea dedica ONG-ului sau. In prezent Meng conduce si One Billion Acts of Peace, organizatie care a fost nominalizata la premiul Nobel pentru Pace in anul 2015.                                             Pentru mine Meng este cel mai bun exemplu al succesului generat de adevarata pasiune. In cazul sau, totul a inceput ca un hobby, in paralel cu job-ul sau obisnuit. Dupa 5 ani de munca i s-a oferit posibilitatea sa se dedice in intregime pasiunii sale, atat in cadrul

companiei, cat si in afara acesteia. Iar dupa alti 2 ani a decis sa-si impartaseasca mesajul intregii lumi, devenind unul dintre cei mai influenti oratori motivationali la nivel mondial.

Si cred ca exemplul sau poate fi urmat de fiecare dintre noi. Este complicat sa renuntam brusc la ceea ce facem in prezent. Insa orice pas, oricat de mic, ne aduce mai aproape de indeplinirea visului nostru si, implicit, de viata pe care ne-o dorim cu adevarat. Tu ce poti face azi pentru a-ti indeplini visul?


Noi subiecte de discutie despre dezvoltarea ABILitatilor pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?