Romanca deputat… in Spania


Anka a devenit primul deputat de origine straina din parlamentul regional din Madrid.

Anka Moldovan Feier

S-a nascut in Cluj-Napoca in anul 1976, fiind fiica unui preot ortodox. A emigrat in Spania de la o varsta foarte frageda. In anul 1998 a absolvit Facultatea


de Istoria Artelor din cadrul Universitatii Autonome din Madrid.

Cand era in Romania s-a specializat in tehnica icoanelor bizantine. Insa, in timpul facutatii a beneficiat de mai multe burse care au contribuit la definirea sa ca artist, astfel extinzandu-si domeniul de interes si realizand atat tablouri, cat si pictura ambientala. Operele sale au fost foarte apreciate, avand expozitii in mai multe orase din Spania, precum si in Paris, New York, Berlin si Bolzano (Italia).

In 2015 a decis sa faca o schimbare profesionala de 180 de grade. Si s-a angajat la departamentul de politici sociale al centrului pentru imigranti din Alcala de Genares. Despre activitatea sa, Cristina Cifuentes, presedintele Comunitatii din Madrid a declarat pentru Digi 24 ca, “Anka depune o munca excelenta”. In anul 2015 s-a implicat si in politica, candidand la alegerile locale pe lista popularilor spanioli. A obtinut mandatul in urma cu cateva zile, ca

urmare a demisiei lui Josefa Aguado, colegul sau de partid (la ei se pare ca parlamentarii cercetati pentru coruptie chiar obisnuiesc sa faca acest lucru), Cristina Cifuentes adaugand si “ca deputat e un mare castig pentru noi”.

Din punctul meu de vedere, Anka Moldovan Feier este un roman care a reusit prin forte proprii sa fie apreciat in comunitatea in care a decis sa traiasca. Este dovada vie a faptului ca dedicarea si perseverenta isi arata roadele intotdeauna. Felicitari, Anka!     


Noi subiecte de discutie care te pot inspira pe drumul catre succes pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?