Cel mai tanar antreprenor din lume


Cel mai tanar antreprenor si filantrop din lume si-a inceput afacerea cand avea doar 7 ani.

Ryland Goldman

Intamplator am dat peste povestea celui mai tanar antreprenor din lume. Initial m-a amuzat. Insa am inteles repede ca este o treaba serioasa si, pana la finalul articolului am constientizat ca povestea sa m-a motivat foarte mult.


Ryland Goldman este pasionat de gatit si inca de la varsta de 3 ani viseaza sa-si deschida propriul restaurant. Oportunitatea a venit 4 ani mai tarziu, cand s-a mutat impreuna cu familia in California. Deoarece locuia foarte aproape de scoala, a observat ca majoritatea colegilor trec prin fata casei sale insotiti de parinti. Si i-a venit ideea sa le vanda micul dejun. Meniul consta in biscuiti, briose si prajituri facute in casa, suc natural si cafea. S-a dovedeit ca ideea sa este una de succes, avand profit si de 100 de dolari pe zi, desi parintii sai se straduiesc sa-i focalizeze atentia catre scoala. scoala.                  Insa el nu s-a dat batut, gandindu-se la noi tactici de marketing pentru a-si dezvolta afacerea. Astfel Ryland a decis sa doneze 50% din profitul obtinut catre scoala sa, banii fiind folositi pentru achizitionarea de computere. Asta l-a coonvins pe managerul

cefenelei Starbucks din cartier sa semneze un parteneriat cu restaurantul lui Ryland si sa-i doneze cafeaua si toate cele necesare prepararii ei.

Cred ca este unul dintre cele mai bune exemple cu privire la capacitatea de a sesiza si, mai ales, de a fructifica o oportunitate. Si, totodata, dovada vie a veridicitatii zicalei nu lasa pe maine ce poti face azi. Iar aceasta abilitate / atitudine este esentiala pentru obtinerea succesului. Iar daca un pusti de 7 ani a reusit, eu cum as mai putea spune "nu pot"?