Decolare de 10


A invatat in timp ce era cu vitele la pascut, insa acum si-a indeplinit visul si a fost felicitat si de reprezentantii Ministerului Apararii.

Alexandru Flavius Toarga

Flavius s-a nascut si a copilarit in satul mehedintean Marasesti. Provine dintr-o familie modesta, tatal sau este sofer la o firma de transport, iar mama casnica. Si, asa cum se intampla in foarte multe familii din mediul rural, principala sa responsabilitate era sa mearga cu vitele la pascut. Insa si-a dorit mai mult, Flavius spunand ca, citez: "Posibilitati prea mari nu aveam.


Tocmai de aceea mi-am dorit sa plec spre un oras mai mare, mai dezvoltat ca sa am mai multe sanse de a progresa si de a evolua in cariera.” Si a facut tot ce a tinut de el pentru a-si indeplini visul, mama sa declarand pentru mhalert.ro ca “mergea cu vitele cu cartea in mana”.

Dupa terminarea gimnaziului a fost admis la Colegiul National Militar “Mihai Viteazul” din Alba-Iulia. La absolvire a fost sef de promotie, avand media 9,60. Fosta sa diriginta a declarat pentru Adevarul ca “avea o vibratie a fiintei care rezona cu ceea ce spunea si m-a impresionat; au urmat zeci, sute de ore cu teste si raspunsuri care imi confirmau acea prima impresie”.

Insa Flavius nu s-a oprit aici. Visul sau este sa devina controlor de trafic, meserie de care s-a indragostit din filme. Iar primul pas i-a reusit cu brio. Flavius a avut cea mai mare medie de admitere (9,99) la Academia Fortelor Aeriene Henri Coanda din Brasov, sectia Controlor trafic aerian.

Despre aceasta reusita Flavius a spus ca, citez: “In mare parte am invatat singur, dar am primit si ajutor de la un domn profesor, m-a sprijinit. Sincer, nu ma asteptam sa am cea ma mare nota, dar ma asteptam, oarecum sa intru, pentru ca m-am pregatit pe tot parcursul anului pentru admitere. Visul meu este sa ajung un controlor foarte bun, sa fiu printre cei mai buni. Este si o responsabilitate foarte mare, este vorba despre viata oamenilor, dar eu sper sa fie bine si o sa ma descurc, pentru ca daca iti doresti un lucru, cu siguranta vei fi bun."                                                            Dupa afisarea rezultatelor, Flavius a fost felicitat pentru reusita sa si de reprezentantii Ministerului Apararii.

Aceasta este povestea impresionanta a lui Alexandru Flavius Toarga. Felicitari, Flavius si mult succes in continuare. Sunt convinsa ca vei fi un controlor de trafic foarte bun.

Pentru mine, Flavius este un exemplu exceptional ce demonstreaza puterea unui vis atunci cand este dublat si de perseverenta necesara atingerii lui. Spun asta mai ales in conditiile in care, in domeniul ales de el este impamantenita impresia ca se intra “pe pile”. Insa el nu s-a lasat descurajat si foarte bine a facut!