4 lei


Cum am reusit eu sa-mi continui dezvoltarea personala cu doar 4 lei, bugetul mediu alocat pentru educatie in Romania.

Duminica am terminat de citit “Furnica si elefantul” de Vince Poscente, o parabola exceptionala despre puterea subconstientului. Face toti banii si chiar mai mult de atat. Recunosc ca eu am cumparat-o la reducere de la un magazin


din zona Unirii. Am dat pe ea 4,99 lei. Cat o jumatate de cafea si putin peste bugetul mediu alocat pentru educatie (4,05 lei).

Asadar, cred ca oricine isi doreste cu adevarat isi poate continua dezvoltarea personala chiar si cu acest buget. Sunt si multe carti care si-au lasat o amprenta puternica asupra personalitatii mele pe care nu cred ca le-as putea gasi vreodata cu pretul de 4 sau 5 lei, insa pentru ele as renunta oricand sa-mi incarc cartela, apropo de studiul INS privind cheltuielile romanilor.

Cea mai importanta este “Secretele succesului” scrisa de Dale Carnegie. Este cartea care m-a marcat cel mai profund, deoarece m-a invatat cum sa abordez relatiile interumane. Sunt convinsa ca viata mea ar fi fost total diferita daca as fi citit-o in anul 2003, cand a fost publicata in Romania. Pe atunci eram studenta si mi-ar fi fost mai mult decat utila la inceput de cariera. O consider atat de utila incat i-as recomanda-o fara ezitare oricui si-ar dori sa citeasca o singura carte care sa-i schimbe viata. De aceea sunt la fel de convinsa si ca viata mea din ultimii 3 ani ar fi fost total diferita (insa in rau) daca nu as fi citit-o.

Poate ca sunt subiectiva, insa eu consider abilitatea de invatare continua ca fiind mai mult decat esentiala. Iar modalitatea cea mai accesibila este si va ramane cititul. De aceea apreciez foarte mult companiile care le ofera angajatilor lor abonamente la Bookster.     Stiu si faptul ca scoala vietii este mult mai utila decat “teoria”, mai ales pentru adaptarea in Romania. Insa are si un revers. Iti umple

subconstientul de ganduri negative. Si, cum mintea constienta este furnica, iar cea subconstienta elefantul, educatia informala devine esentiala pentru dresajul fortei tale latente.

De aceea sunt convinsa ca investitia in educatie continua are un ROI (return of investment sau randamentul investitiei) marginit doar de capacitatea mea de a-mi indeplini obiectivele. Tu ce crezi?  

Ti-a placut acest articol?

Vrei sa-l trimiti prietenilor tai?

Alti cititori au apreciat si: