Milionarul din grajd


A dormit in grajdul vitelor si a mancat cartofi copti pe jar, insa acum detine un imperiu agricol.

Iustin Tudose

Este povestea incredibila a unui taran roman autentic. “Cei care l-au cunoscut in tinerete si stiau ce are la dispozitie nu credeau ca poate sa ajunga la asa ceva. Este un adevarat fenomen. Este


un exemplu ca un om poate sa faca orice daca munceste si vrea cu adevarat”. Asta a declarat primarul localitatii despre Iustin Tudose. Sunt convinsa ca si tu ii vei impartasi opinia. De aceea cred ca merita sa ii fac (si mai) cunoscuta povestea, pentru a-i inspira pe toti cei aflati pe drumul spre succes.

S-a nascut in satul Hiliseu Closca din judetul Botosani intr-o familie foarte saraca. Atunci cand s-a casatorit, la varsta de 18 ani, singura sa avere erau un vitel si jumatate de pogon de pamant primite ca zestre de la parinti.

Desi nu avea casa, si-a dorit sa nu depinda de nimeni. De aceea, povestea sa a inceput intr-un grajd. Acolo a locuit foarte multi ani impreuna cu sotia si cei trei copii. Despre acea perioada isi aminteste ca, citez: “am vandut lapte de la singura vaca care o aveam si am strans fiecare leu; fiecare ban care-l strangeam il investeam, nu mancam, dar investeam”. Asa a reusit sa cumpere un tractor vechi si impreuna cu fratele sau ara pamantul consatenilor. Ulterior a inceput sa cumpere din ce in ce mai multe vite si sa vanda laptele obtinut de la ele.

Momentul culminant a fost in 2006, cand a plecat in Germania, unde a lucrat in agricultura. Dupa doi ani de munca grea s-a intors in tara si a investit toti banii agonisiti in vite, oi, capre si pamant.

De-abia in 2010, cand investitiile sale au inceput sa dea roade, Iustin Tudose s-a apucat sa-si construiasca casa la care a visat.

Insa eforturile si sacrificiile sale au meritat, deoarece astazi este un important fermier in regiune. Cultiva peste 350 de hectare de pamant, vinde lapte catre cel mai mare procesator din Moldova, iar branza facuta de el a ajuns pana in Germania si Anglia. Impreuna cu fratele sau a cumparat si o moara cu care produce faina din graul cultivat de el si o vinde firmelor de panificatie.

Care este secretul succesului sau? “Nu exista «nu pot». Daca muncesti si vrei, poti oriunde si orice. Este usor sa te plangi si sa astepti numai ajutor. Daca vrei ceva, trebuie sa muncesti si sa investesti, nu doar sa cheltui.”
Pentru mine, Iustin Tudose este dovada vie ca oricine isi poate depasi conditia daca isi doreste cu adevarat. Si, mai ales, este unul dintre cele mai bune exemple de “romanian dream”. Felicitari si la cat mai multe realizari in continuare!

Ti-a placut acest articol?

Vrei sa-l trimiti prietenilor tai?

Alti cititori au apreciat si: