Aparitii media

In prezent, s-a scris despre mine in calitate de participant la scoala de vara 50 de Lideri pentru Romania. Ce m-a motivat sa particip? Dorinta de a contribui la dezvoltarea Romaniei.

Ce am castigat? Am cunoscut oameni frumosi, care vor sa contribuie la modernizarea tarii lor. De asemenea, mi-am validat anumite opinii, am invalidat (si, implicit, am schimbat) altele si, trebuie sa recunosc, am descoperit ca posed principala abilitate necesara unui parlamentar – atipesc atunci cand un anumit subiect nu este relevant pentru mine (asta mi se intampla si la ASE, insa credeam ca… locul era de vina).si / sau atunci cand, comunicarea non-verbala este in disonanta cu cea verbala (adica, atunci cand nici macar vorbitorul nu crede ceea ce spune). 

http://www.stiripesurse.ro/cnmr-coala-de-vara-pentru-modernizarea-romaniei_1149433.html

http://www.cotidianul.ro/fabrica-de-galuste-a-lui-cumpanasu-pretinde-ca-scoate-lideri-salvatori-287207/


Initial s-a scris despre mine ca urmare a faptului ca, am castigat un proces impotriva ASE, prin care instanta i-a obligat sa ma reanmatriculeze si sa imi recorecteze lucrarile sustinute la anumite examene.                                                               http://www.infolegal.ro/loredana-mihaela-simedre-a-dat-academia-de-stiinte-economice-in-judecata-dupa-ce-s-a-simtit-nedreptatita-la-examene-si-a-obtinut-o-prima-victorie/2010/07/28/

http://adevarul.ro/news/societate/ase-obligata-instanta-reevalueze-notele-studente-exmatriculate-1_50ae909a7c42d5a6639dfb2a/index.html                                                                                    http://www.evz.ro/instanta-cere-ase-repararea-unei-note-901720.html                                                                                       Insa, adevarul este ca, litigiul de-abia acum incepe.

Dupa acea hotarare a Tribunalului Bucuresti, a avut loc un puci esuat (spre deosebire de cazul Marei Popescu) - incercarea abuziva de « judecare » a cauzei la instantele preferate de ASE – Curtea de Apel Bucuresti si ICCJ (a se vedea relatia dintre ASE si « justitie », prin intermediu sotilor Brandusa si Ion Stefanescu). Iin cel de-al doilea ciclu procesual, am avut parte de un plagiat de 100% al hotararii initiale, care ar face invidios aproape orice « doctor » din tara.                                                                          
Asa cum spuneam, procesul a inceput cu adevarat in cel de-al 3-lea ciclu procesual, cand, dupa ce a admis probe care evidentiaza supradimensionarea ILEGALA a seriilor de studenti pe motiv ca, « acestia nu indeplinesc cerintele curiculare » si, mai ales, un extrem de posibil caracter ILEGAL al diplomelor ca urmare a neavizarii planului de invatamant de catre Ministerul Educatiei, un judecator de la Tribunalul Bucuresti, a respins actiunea admisa initial de 2 dintre colegii sai (si, cel mai probabil, a omis sa le faca plangere penala pentru abuz in serviciu, desi il obliga art. 267 n.c.pen.), in conditiile in care, hotararea sa se baza pe exact aceleasi probe. In timpul acestui ciclu procesual, respectivul judecator a ajuns presedintele sectiei de contencios si membru in consiliul de conducere al tribunalului, dupa ce, anterior (pe vremea cand era recunoscut pentru impartialitatea sa – a se vedea, spre exemplu, hotararea de demolare a Cathedral Plazza), a avut 2 incercari esuate de a avansa la Curtea de Apel Bucuresti. Hotararea respectiva a fost mentinuta ca « legala si temeinica » de un complet al Curtii de Apel Bucuresti, din care face parte un judecator ce anterior a fost judecat pentru luare de mita (si achitat de ICCJ pe vremea cand « statul de drept » nu era la moda); si, de asemenea, un judecator care, in al doilea recurs a pronuntat o hotarare diametral opusa, cu o motivare care, daca nu ar fi tragic de ilegala, ar fi de-a dreptul ilara. In prezent, cererea de revizuire a fost repartizata « aleatoriu » aceluiasi complet care a « judecat » recursul, care, se presupune, ar trebui sa analizeze « impartial » legalitatea propriei hotarari. Oricine se poate convinge de veridicitatea afirmatiilor mele, studiind dosarul, mai ales ca, cererea de recurs reliefeaza paralelisnul (la propriu) al sentintei cu legea, pe intelesul oricui.

http://portal.just.ro/2/SitePag/Dosar.aspx?id_dosar=200000000340445id_inst=2                               Iar revizuirea, a carei « judecata » este in curs:                                      http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000344880&id_inst=2                             Asadar, prevad ca, urmatorul episod mediatic pe aceasta tema se va desfasura in fata sediului DNA.

PS: Intre timp am aflat ca, am luat nota 9 la materia Project Management pentru ca… nu am scris cu diacritice traducerea unei carti din limba engleza (da, acesta a fost “examenul”!); de asemenea, am luat nota 9 la materia Research Methodology, pe motiv ca… profesorul nu a putut deschide fisierul cu proiectul meu si, in mod evident, pentru a se putea acorda bursa studentilor preferati. Insa, ceea ce este mult mai important, am aflat ca, pentru ASE legea era (si este???) facultativa, punand sub semnul intrebarii legalitatea diplomelor, precum si faptul ca, studentii ASE « nu au capacitatea de a satisface cerintele curiculare » - acest lucru confirmandu-se pe piata muncii, desi noi contribuim cu sume substantiale la bugetul acestei universitati.

Tu ce ai face in locul meu, daca iti doreai media 10 pentru a obtine o bursa la o universitate straina si ai avea convingerea ca meritai media respectiva? Si, mai ales, ce ai face daca ai avea dovezi concrete cu privire la modalitatea in care inteleg reprezentantii ASE sa NU pregateasca tinerii pentru o viata profesionala si civica activa, sub obladuirea magistratilor?


S-a scris despre mine pe plan extern, cand am castigat competitia European Project Avards, in conditiile in care, la acel moment, CareerKIT era un concept de doar 2 pagini.  http://www.europeanprojects.org/awardsx/european-projecs-ceremony

https://www.pinterest.com/pin/441845413411315347/

S-a mai scris despre mine, tot pe plan extern, si atunci cand am fost unul dintre cei 4 castigatori ai JCI Best Social Business Plan Europe – dupa ce, in prealabil, am castigat competitia la nivel national, in conditiile in care, la acel moment, CareerKIT era doar un plan de afaceri, care a concurat cu proiecte deja existente pe piata.                                                                http://www.royalmonaco.net/article-monaco-un-prix-et-des-intervenants-de-qualite-pour-stimuler-les-jeunes-a-entreprendre-118256941.html

http://www.elenacuomo.com/social-business-competition-jci-europe-2013-organized-by-jcem-monaco/

http://www.agencemonacopresse.com/monaco/articles-rss/amp-redaction/1536-fondazione-cuomo-la-generosit%C3%A0-a-monaco-ed-al-di-l%C3%A0-di-ogni-confine.html

S-a mai scris despre mine si cand am fost finalist al celei mai importante competitii de business din lume – Intel Business Challenge, desi, la acel moment, CareerKIT era doar un plan de afaceri, ce concura cu proiecte ce aveau prototipuri sau erau deja prezente pe piata.                                                                                  http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/150463/tinerii-romani-din-it-care-s-au-luptat-cu-europa-ca-sa-isi-promoveze-start-upurile.html                                                                                         http://www.wall-street.ro/articol/Careers/150783/careerkit-platforma-studenti-traininguri-premium-12-euro-an.html  

http://www.ziarelive.ro/stiri/o-tanara-lanseaza-o-platforma-prin-care-studentii-pot-participa-la-traininguri-premium-cu-12-euro-pe-an.html

http://www.studentie.ro/campus/noua_platforma_online_prin_care_studentii_pot_participa_la_traininguri/c-73-a-176116                                                                               Nu in ultimul rand, s-a mai scris despre mine si cand am obtinut finantarea dezvoltarii platformei CareerKIT de catre compania Softelligence.                                                                                     http://www.csrmedia.ro/softelligence-finanteaza-proiecte-software-cu-impact-in-dezvoltarea-durabila/ http://www.softlead.ro/noutati-it-c/copii-tineri-si-mediu-softelligence-a-ales-finalistii-programului-dare.html                                                                                                In final insa, portalul a fost finantat de compania GreenSoft. Aceasta a fost perioada « romantica ». Dupa ce am dezvoltat soft-ul si am semnat contractele initiale, ne-am blocat, in conditiile in care, infiintarea ONG-ului a durat 6 luni in loc de 3 zile cat era termenul legal, timp in care, partenerii din acel moment si-au pierdut, pe buna dreptate, increderea in proiect, ca urmare a amanarii lansarii “pana la o data neprecizata.

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000441247&id_inst=299             

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000441247&id_inst=3

Cand lucram la relansarea proiectului, am fost nevoita sa il pun din nou in stand by, ca urmare a faptului ca, tatal meu a fost diagnosticat cu cancer si era necesar sa imi concentrez toata energia pentru a ma lupta cu un alt sistem cel putin la fel de bolnav - cel medical. Insa, in viitorul apropiat, voi relansa proiectul, indiferent cine se va mai incapatana sa ma impiedice, pentru ca stiu ca, sunt foarte multi tineri in Romania care au nevoie de el.