DESTEPTarea


Urlet in pustiu

Companiile urla. SRI a inceput sa urle. Chiar si BNR urla. Insa, nimeni nu-i aude…

Zilele trecute a fost publicat studiul Deloitte CFO Survey. Avand in vedere specializarea respondendentilor, te-ai fi asteptat sa spuna ca cel mai mare risc pentru dezvoltarea afacerii este impredictibilitatea fiscala. Insa, acesta ocupa doar


Read More

Tigrul de sticla

Iti vine sa crezi ca suntem campioni europeni la crestere economica? TU simti aceasta crestere? Ai resimtit-o in ultimii ani? 42% din populatie cu siguranta nu a resimtit-o!

In 2016 Romania a fost vicecampioana UE la crestere economica (4,8%), fiind depasita doar de Malta (5%). Desi acum cateva zile Comisia Europeana a redus prognoza (de la 4,4 la 4,3%), se estimeaza ca si in 2017


Read More

Raspunderea prostilor

Pe vremea cand Romania statea cu unghiutele aparent curate pe batista UE, au fost lansate primele discutii "serioase" pe tema raspunderii.

In 2004 au aparut legile justitiei, care pareau sa stimuleze raspunderea. Insa, dupa bifarea acestui obiectiv de aderare, la doar cateva luni de la adoptarea acestor legi, a inceput... deresponsabilizarea.


Read More

52%

Un procent reprezentativ pentru Romania si, mai ales, un procent care ne va afecta zeci de ani de acum inainte.

analfabeti functionali

In prezent, 10% dintre copiii si tinerii romani cu varsta sub 24 de ani sunt analfabeti. Si, din pacate, este "normal" sa fie asa, aceasta fiind doar consecinta fireasca a faptului ca, 10% dintre copiii din mediul rural merg la


Read More

Castigatori intr-o tara ratata

Competitia Zero Robotics din acest an ne-a aratat fata jalnica a Romaniei.

Cassiopeia, castigatori Zero Robotics

La competitia organizata de NASA si MIT s-au calificat 3 echipe romanesti. Toata admiratia pentru liceeni nostri. Insa, « distractia » de-abia acum a inceput.

Echipa Cassiopeia, formata din


Read More

Dincolo de statistici

Sarbatorile pascale mi-au aratat o fata a Romaniei pe care o cunosteam doar din statistici.

Mi-am petrecut aceste sarbatori in « municipiul » Urziceni, un oras cu un nivel al saraciei in crestere, de unde sunt alungati chiar si putinii angajatori care au mai ramas.


Read More

Pelerinajul depresiei

Romania are un nou obiect de pelerinaj, cauzat de asteptarile pesimiste (sau... realiste?!) si, mai ales, de depresia in care se afunda din ce in ce mai multi dintre romani.

targ ANOFM Vaslui

Vineri, toate televiziunile au aratat mii de oameni imbulzindu-se. Se ingramadeau sa intre cat mai repede la un targ de locuri de munca organizat de ANOFM in Vaslui.


Read More

Educatia, prioritate personala sau nationala?

Pentru o familie cu 9 copii si venituri de 1.000 lei lunar, educatia este prioritate absoluta.

Familia Pandele din Teleorman

Familia Pandele isi duce traiul in comuna Scrioastea din judetul Teleorman din pensia tatalui si alocatiile copiilor, venituri care nu depasesc suma de 1.000 de lei.

In pofida dificultatilor, pentru ca cei 6 copii de varsta scolara sa poata


Read More

E grav!

Atat de grav, incat SRI cauta spioni... la vedere.

SRI la Angajatori de top

In acest weekend a avut loc targul de joburi Angajatori de Top. Primisem invitatie personalizata pe un email profesional (multumesc, Cristina!) inca de pe 20 martie si imi propusesem sa merg pentru a « testa piata », fara insa a


Read More

Noi stim mai bine?!?

"Exista o rezistenta in Romania in a concedia profesori sau a-i muta in alte posturi. Trebuie sa ii concediezi pe profesorii prosti sau sa ii scoti de la clasa si sa le dai alte sarcini.

Daca Romania nu este dispusa sa isi schimbe scolile si, in mod special, nu e dispusa sa schimbe calitatea profesorilor, acest lucru se va vedea in economie. Romania nu va vedea beneficiile de care s-au bucurat, de-a lungul istoriei, economiile care si-au imbunatatit


Read More

Productivitatea geniului gunoaielor

Un fost antrenor de genii, a renuntat la cariera didactica pentru a recicla deseuri. In prezent castiga 1.000 de euro lunar si refuza sa faca altceva, pe motiv ca « nu are motivatie la salariu ».

Horatiu Domuta

A intrat la Politehnica cu media 9.90. In timpul facultatii castiga cateva mii de lei lunar din meditatii, o suma foarte mare pentru acele vremuri, cu atat mai mult pentru un student.


Read More

Prostie sau plan de supravietuire?

Istoria se repeta intotdeauna, mai ales in Romania!

somaj tineri

Iti mai amintesti? Era in anul 2004, cand, pe fondul campaniei electorale, guvernul, in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, a lansat bursa speciala Guvernul Romaniei. Astfel, guvernul a finantat studiile de licenta sau de master, la universitati internationale, ale unor tineri care, la intoarcere, urmau sa lucreze in


Read More

Struto-camila

Oare de ce nu isi pune nimeni aceste intrebari... in mod public?

Read More

Abatorul mental numit Romania

Iti mai amintesti de Andrei Turtoi? Tanarul licean, castigator al unei competitii organizate de NASA, a fost umilit de profesorii sai deoarece a afirmat ca, « liceul este un abator mental si spiritual ».

I-am dat dreptate inca de atunci, constienta fiind ca, marea majoritate a "profesorilor" din noua generatie sunt absolventi ai unor fabrici de diplome, care nu si-au gasit locul in alta parte si care, asa cum aflam in fiecare vara, sunt incapabili sa isi obtina titularizarea; si, totodata, ca directorii de scoli si licee, cei care "vegheaza" la respectarea 


Read More

Protest pentru pielea ursului din padure

Stiai ca, in timp ce noi protestam pentru introducerea plafonului de 200.000 lei in cazul infractiunii de abuz in serviciu, este foarte posibil ca, aceasta infractiune sa nu mai fie incriminata, indiferent de valoarea prejudiciului?

De ce spun asta? Conform art. 31 al. 3 din legea 47 / 1992, dispozitiile din legile si ordonantele in vigoare constatate ca fiind neconstitutionale isi inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale daca, in acest


Read More

Suntem campioni!

Da, suntem campioni! Suntem campionii Europei si pe locul III mondial, dupa Japonia si Taiwan. Adevarati performeri, nu-i asa?

Manpower Talent Shortage Survey Romania 2016
Read More