Intruchiparea eficientei


Stiai ca... cel mai eficient om din lume este un roman?

Daca ai dori sa urmezi un training foarte bun de eficienta personala si ai putea sa-ti alegi orice trainer, probabil ca ai opta pentru Brian Tracy. Ar fi o alegere excelenta. Insa, cea mai buna alegere este (sau ar trebui sa fie, conform CV-ului) un roman.

Este vorba despre un inginer licentiat


si in drept, cu 4 masterate (dintre care 2 in domeniul juridic) si (doar?!) un doctorat in drept. Interesant este faptul ca si-a inceput doctoratul cu mult inaintea oricarui master, cel mai probabil pentru ca, pentru diplomele de master nu se acorda sporuri la salariu (sau salarii). Am uitat sa mentionez cumva faptul ca, asemeni oricarui roman « care se respecta », a trecut si pe la Harvard?!

Insa, principala sa recomandare vine din campul muncii, in conditiile in care, dupa ce si-a luat doctoratul la Academia de Politie din Bucuresti, in timp ce era un super student si scriitor de carti de prim rang, a inceput sa aiba si mai multe joburi in paralel.

Cred ca le pun ceva in mancare la academie si... ma gandesc serios sa ma inscriu si eu de la toamna pentru ca, in 2016 ajunsese la performanta de a avea 12 joburi simultan, muncind cel putin 100 de ore... pe zi. Daca mai era nevoie sa adaug, toate aceste joburi erau « la stat » si toate reprezentau functii de conducere, cea mai « nesemnificativa » fiind cea ce consilier al viceguvernatorului BNR. 
Am omis totusi ceva esential. Performantele sale n-au trecut neobservate, fiind un super functionar transpartinic, asa cum putini romani se pot lauda.

Sa mai zica cineva ca in sectorul public nu se pune pret pe eficienta!       

Pana si Brian Tracy ar avea ce invata de la Nicolae Bogdan Codrut Stanescu, nu-i asa?

Probabil ca, daca si-ar face firma de training, n-ar duce lipsa de clienti. Desi, din cate scrie in CV-ul sau, a activat in mediul privat doar 4 zile (intre 29 mai si 2 iunie 2010), ca avocat definitiv, « sarind » stagiatura, asa cum ii sade bine celui mai eficient om din lume. 


Noi subiecte de discutie despre evenimente care ne sustin sau ne impiedica dezvoltarea personala si / sau profesionala pot ajunge la tine saptamanal. Vrei sa le primesti?